Prof. Dr. Zuhal Baltaş, İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezundur. Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde Tıp Bilimleri doktorasının ardından ve Halk Sağlığı Ana Bilim dalında öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. Westminster Hastanesi’nde, Londra Üniversitesi St. George Tıp Fakültesi’nde ve Londra UCL’de misafir öğretim üyesi olarak bulunmuştur. Kurumsal hayatta insan ve değişim konusundaki danışmanlık hizmetlerini yürüten ve beş uluslararası kurumun temsilcisi olan Baltaş Grubu şirketlerinin kurucu ortağıdır. Davranış değişikliğinin en yeni ve etkin yöntemlerinden biri olan ‘nudge’ çalışmalarını başlatan Baltaş, Türkiye’nin ilk nudge grubu olan Nudge Network’ü (NN) 2017 yılında kurmuştur.Davranış bilimi ile iş yaşamına yön veren makaleleri, sağlık ve iş hayatı alanında çeşitli kitaplarda yer alan on yedi kitap bölümü ve on dört kitabı vardır.Mesleki derneklerin üyesi olan Baltaş, Avrupa Sağlık Psikolojisi Topluluğunun (EHPS) Türkiye delegesidir. Ayrıca, girişimcileri destekleyen Endeavor Türkiye Danışma Kurulu ve TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu üyesidir.
Robert Kolej (Boğaziçi Üniversitesi) mezunu olan İbrahim Betil, 1994 yılına kadar Türkiye’de ve yurtdışında sınai kuruluşların, bankaların genel müdürlüğünü, yönetim kurulu başkanlığını yaptı ve kuruculuğunu üstlendi. 1994 yılından sonra ülkede ve yurtdışında eğitim ve sivil toplum çalışmalarında görev alan Betil, bu kuruluşların yönetimlerinde bulundu, İstanbul ve Adapazarı Enka okullarının ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının kuruculuğunu, yönetimini üstlendi. Halen SenDeGel Derneğine ek olarak, Toplum Gönüllüleri Vakfı, Öğretmen Akademisi Vakfı, Uluslararası Hrant Dink Vakfı, Ashoka Türkiye Vakfı ve Ali İsmail Korkmaz Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan İbrahim Betil ayrıca sınai ve mali sektörde çeşitli şirketlerde yönetim kurulu üyeliği ve danışmanlık görevlerinde bulunuyor.
İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra, ABD- UCLA Extension’da iş idaresi eğitimi alan Zeynep Boratav, Dünya Bankası, Avrupa Birliği, Avrupa Yatırım Bankası, Birleşmiş Milletler ve benzeri kuruluşların desteklediği çevre altyapı projelerinde proje mühendisi, koordinatör, planlama, ihale ve proje uzmanı olarak çalıştı. Boratav ayrıca çevre, kültür ve tarih konularında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik görevlerinde bulundu. AB destekli Kütahya, Amasya, Bitlis projelerinde, Diyarbakır ve Urfa’da master plan, fizibilite ve iyileştirme projelerinde ve Batı Balkanlar-Karadağ Bar Belediyesi Katı Atık Sahası Rehabilitasyon çalışmasında da görev alan Boratav, halen üyesi olduğu Proje Evi adlı kooperatif bünyesinde, AB destekli projeler başta olmak üzere, ulusal ve uluslararası projelerde uzman olarak çalışmaktadır. Çevre Mühendisleri Odası üyesidir.
İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünden mezun olan Nilgün Cılız, University of Strathclyde in Scotland ve Boğaziçi Üniversitesi’nde Çöpten Enerji Üretimi üzerine doktorasını tamamladıktan sonra aynı üniversitenin Çevre Bilimleri Enstitüsünde hoca olarak göreve başladı. Çeşitli belediyelerle bölgesel ve yerel sürdürülebilirlik projeleri kapsamında çalışmalar gerçekleştirdi. Boğaziçi Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma ve Temiz Üretim Merkezi Müdürü ve Boğaziçi Üniversitesi Sürdürülebilir ve Yeşil Kampüs Projesi’nin yöneticisi olarak da görev yapan Nilgün Cılız, eş zamanlı olarak Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Çözümler Ağı’nın eş başkanı olarak görevine devam ediyor.
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni bitirdikten sonra 10 yıl TRT Haber Merkezi’nde çalışan Zarakol, kurumdan ayrıldıktan sonra bir süre Güneş Gazetesi’nin Ankara bürosunda ve İstanbul bürosunda görev yaptı. Gazeteciliği bıraktıktan sonra bir holdingin halkla ilişkiler müdürlüğünü üstlenen Necla Zarakol, bu görevinden ayrıldıktan sonra TRT İstanbul Televizyonuna dışarıdan danışman/yönetmen olarak hizmet verdi ve dönemin büyük reklam şirketlerinden birinde Halkla İlişkiler Direktörü olarak görev aldı. TÜSİAD için derneğin resmi yayın organı “Görüş”ü yayına hazırladı. Reklam şirketinden ayrılıp kısa bir süre TÜSİAD’da görev yaptıktan sonra 1993 yılında kendi şirketi olan Zarakol İletişim’i kuran Necla Zarakol’un iletişim sektöründeki deneyimi, siyasal iletişim, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyelikleri ve bazı üniversitelerde ders vermek gibi konuları da kapsıyor.